BSO Ballie's - Bij ons ben je bijna thuis

Gezinsondersteuning 

Gezinsondersteuning is ervoor bedoeld letterlijk de zorg voor uw kind(eren) uit handen te nemen. Ballie’s Gezinsondersteuning biedt praktische ondersteuning en persoonlijke begeleiding aan thuiswonende kinderen en ouders. Doordat één ouder tijdelijk of voor langere tijd zijn rol als ouder niet kan vervullen door bijvoorbeeld een ziekte of een werkopdracht in het buitenland, kunnen er meerdere ondersteuningsvragen ontstaan bij het gezin. Om het gezinsleven soepel door te laten lopen, kunnen onze experts de zorg voor het gezinsleven van ouders overnemen, zodat zij bijvoorbeeld naar ziekenhuisbezoek kunnen gaan of hun baan kunnen blijven beoefenen.   

Het werkgebied
Het werkgebied van Ballie’s  Gezinsondersteuning is Harmelen, Woerden, Vleuten-De Meern en Leidsche Rijn. 

Wat wij bieden
De ondersteuning wordt op maat geleverd. Onze experts zijn beroepskrachten met een pedagogische opleiding. Zij hebben veel ervaring in het werken met (jonge) kinderen ook jonger dan 4 jaar, zowel met individueel contact als met meerdere kinderen in een groep. Uiteraard zijn onze experts in bezit van een VOG, rijbewijs en zwemdiploma.   

Uitgaande van de vraag van de gezinnen, biedt Ballie’s Gezinsondersteuning verschillende diensten:   
-     Overnemen van verzorgende taken, zoals het kind uit of naar bed begeleiden, wassen, aankleden en          
voeding geven.

-     Pedagogische begeleiding, waaronder dagstructuur aanbrengen zoals het naar school brengen en weer             ophalen of kind(eren) begeleiden bij sociale interacties met andere gezinsleden of mensen buiten het             gezin. 

-     Pedagogische begeleiding bij een bezoek aan bijvoorbeeld de tandarts of logopediste.
-    
Ouders ondersteunen bij de begeleiding van hun kind, variërend van het aanleren van vaardigheden, stimuleren van gedrag en begeleiden bij activiteiten.  
-     Bereiden van de lunch en avondmaaltijd, inclusief boodschappen doen.
-      Zorgdragen voor licht huishoudelijke taken waaronder afwassen, wasgoed verzorgen, beddengoed verschonen en stofzuigen.


Bij aanwezigheid van lichamelijke, psychische en/of verstandelijke beperkingen waar gespecialiseerde zorg bij nodig is, verwijzen wij naar onze zusterorganisatie ALJA Zorg en Wonen, tevens gevestigd in Harmelen. 

Gezinsondersteuning wordt particulier betaald of met behulp van een PGB. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:E-mail: bsoteam@ballies.nl
Tel: 06 11 36 44 24